Eylem Delikanlı RIT kurucu direktörü, insan hakları savunucusu ve sözlü tarihçi. Tarihsel Adalet için Bellek Müzesi’nin idari direktörü ve müze direktörüdür. New York Şehir Üniverstesi’nden sosyoloji, Columbia Üniversitesi’nden de sözlü tarih yüksek lisans dereceleri bulunmaktadır. 12 Eylül darbesi ile ilgili sözlü tarih çalışmaları olan Keşke Bir Öpüp Koklasaydım (Özlem Delikanlı ile birlikte, Eylül 2013, İstanbul) ve Hiçbir Şey Aynı Olmayacak (Özlem Delikanlı ile birlikte, Kasım 2019, İstanbul) adlı kitapların yazarlarından biri. Eylem, Columbia Üniversitesi İnsan Hakları Çalışmaları Enstitüsü’nde ve Bosch Stiftung bünyesindeki Truth, Justice and Remembrance programlarında misafir araştırmacı olarak 1980 üzerine dijital çalışmalarına devam etti. Yaptığı çalışmaları tarihsel adalet için sözlü tarih olarak tanımlayan Eylem, araştırmalarında post bellek, kolektif bellek, toplu şiddet, travma ve sessizlik üzerine yoğunlaşmaktadır. 1980 darbesine yönelik kolektif hafıza çalışmaları yürüten Çocuklarız Bir Aradayız inisiyatifi üyesidir.
Aylin Tekiner RIT eş direktörü, sanatçı, yazar ve insan hakları savunucusu. Tarihsel Adalet için Bellek Müzesi’nin müze direktörüdür.oplumsal travmalar özelinde hafıza ve adalet kavramları üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. 2008 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitimin Kültürel Temelleri Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladı. Doktora tezinden yola çıkarak hazırladığı “Atatürk Heykelleri: Kült, Estetik, Siyaset” adlı kitabı 2010 ve 2014 yıllarında İletişim Yayınları tarafından basıldı. 2015-2016 yılları arasında post-doc çalışmalarını sürdürdüğü Yale Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde gölge tiyatrosu teknikleri üzerine çalıştı. Ülkesinde ve yurt dışında kişisel sergiler açan ve karma sergilere katılan Aylin, Türkiye’de siyasi cinayet mağduru 28 ailenin bir araya gelmesiyle oluşan Toplumsal Bellek Platformu üyesi, Columbia Üniversitesi Sosyal Farklılıklar Araştırma Merkezi üyesi ve aynı zamanda 1980 darbesine yönelik kolektif hafıza çalışmaları yürüten Çocuklarız Bir Aradayız inisiyatifi üyesidir.
Çağhan Kızıl Columbia Üniversitesi Nöroloji Departmanı ve Taub Enstitüsü, Columbia Üniversitesi Vagelos College of Physicians and Surgeons ve Irving Tıp Merkezi’nde sinirbilim doçenti. ODTÜ’den lisans, Max Planck Enstitüsü’nden yüksek lisans ve doktora dereceleri bulunmaktadır. Alzheimer hastalığında kök hücre tedavisi üzerine bilimsel çalışmalar yürütmektedir. Türkiye ağırlıklı olmak üzere COVID-19 Koronavirüs salgını üzerine yazan, konuşan ve paylaşan biliminsanlarından biridir. Avrupa ve Kuzey Amerika’daki bilimsel yayınlarının yanı sıra akademik özgürlükler konusunda da yazmaktadır.
Gülce Nazlı Dikeçligil Pennsylvania Üniversitesi Nöroloji Departmanı’nda araştırma görevlisi olarak çalışıyor. Biyomedikal Mühendisliği ve Uygulamalı Matematik derecelerinin ardından doktora eğitimini Stony Brook Üniversitesi’nde Nörobiyoloji alanında tamamlayan Dikeçligil farklı duygu ve bağlamlarının koku ve tat duyusunu nasıl etkilediği üzerine araştırmalarına devam ediyor. Dikeçligil’in katkıda bulunduğu çalışmalar arasında “Talk Turkey Konferansı: Gezi’den bu yana hayatı yeniden düşünmek”, Suzanne Lacy tarafından organize edilen ve feminizm odaklı tartışmaları sokağa taşıyan “Between the Door and the Street” ve 2014 yılında Hrant Dink anmaları için başlatılan “Buradayız Ahparig Fotoğraf Kampanyası” bulunmaktadır.
Yektan Türkyılmaz doktorasını Duke Üniversitesi Kültür Antropolojisi Bölümü’nden aldı. Sabancı, Bilgi, Duke, Kıbrıs Üniversitesi ve California Eyalet Üniversitelerinde toplu şiddet, hafıza oluşumu ve uzlaşma, ve müzik siyaseti kavramları etrafındaki tartışmaları ele alan dersler verdi. Rethinking Genocide: Violence and Victimhood in Eastern Anatolia, 1913-1915 başlıklı doktora tezinden yola çıkarak 20. yüzyılın başlarında Osmanlı doğu vilayetlerindeki gerilim ve etrafındaki hafıza politikalarını ele alan kitabı üzerinde çalışıyor. Türkyılmaz’ın yeni araştırma projesi ise Doğu Akdeniz’de müzik kayıt tarihi üzerine. Ayrıca Türkiye’de devam eden siyasi çalkantılar hakkında yorumlar yazıyor ve konferanslar veriyor. Ülkenin çalkantılı tarihini, küresel ölçekte kapitalizm ve yönetimsellikteki son radikal dönüşümlerle ilişkilendiren yeni projesi, popüler otoriterliğin oluşumunu, kurumsal parçalanmayı ve bunların popüler kültür alanındaki sonuçlarını ele alıyor. Halen araştırmalarına Berlin’deki Forum Transregionale Studien’de EUME bursiyeri olarak devam ediyor.